Иван Колев очаква различен Левски срещу Славия

снимка: Булфото

Славия ще се опита да излезе с добър резултат от предстоящия мач с Левски в неделя от осмия кръг в "А" група, заяви новият треньор на "белите" Иван Колев. Той ще дебютира официално за новия си отбор срещу "сините", в чиято школа работи до този момент.

"Ще се види в неделя какво съм успял да свърша. Опитахме се да работим във всички възможни треньорски посоки. Приятно съм изненадан от трудолюбието на играчите и от сериозността, с която подходиха към процеса. Отсъстват четирима много силни футболисти и това ме притеснява. Опитахме се да потърсим компенсация за тяхното отсъствие. Отиваме да се борим за добър резултат на стадион "Георги Аспарухов".

"Не съм работил близо до Георги Иванов, за да знам всичко, което става в мъжкия отбор на Левски. Иванов и Даниел Боримиров работят изключително амбициозно с цел да променят състоянието на "сините". Опитвам се да внуша на нашите играчи, че двубоят в неделя вероятно ще бъде срещу един по-различен Левски от това, което беше в досегашните мачове. Надявам се тези, които ще заместят основните играчи, да се представят достойно. Трябва да се види самия мач, за да се прецени как се е променил отборът", заяви Иван Колев.

Бившият треньор на младежкия национален отбор на България очаква обективно съдийство от Таско Тасков в предстоящия мач срещу Левски.

"Искам Славия да има собствена философия и собствена физиономия. дори и да загубим, трябва да покажем това, което се изисква. При началото на работата изяснихме критериите ни на играчите. В мачовете до момента видях Славия в много лица. Отборът трябва да има само едно лице и да го показва навсякъде", каза още Колев.

Той не се интересува от предишните мачове между Славия и Левски. "Каквото и когато да се е случило, то е минало. Важното е какво ще стане в този мач в неделя. За мен е важно играчите да се отнасят към противниците с нужния респект, за да знаят как да подходят към тях", добави специалистът, който на 14 септември ще направи официален дебют на кормилото на "белите".