Истерия! Тарикати въртят черна борса с билети за България-Германия

снимка: Бончук Андонов/volleyball.bg

Истерията около чакания с огромен интерес двубой България-Германия на Евроволей довечера достигна връхната си точка. Находчиви търгаши предварително са изкупили солидна бройка билети и сега въртят черна борса с тях, разбра Sporta.bg.

Много хора се примиряват и си купуват пропуски от тарикатите на цена от 10 до 20 пъти по-солена от отпечатаната на ценната хартийка стойност. Билет от 12 лева, например, се върти в сайтовете в интернет за 350 кинта. В офертата изрично е упоменато, че цената не подлежи на коментар.

Пред зала "Арена Армеец" също се навъртат черноборсаджии. Те причакват разочаровани фенове, които чуват на касите, че билети няма, видя зорко око на Sporta.bg. "Ако толкова искаш да гледаш мача на живо няма проблем. Само че ще трябва да се бръкнеш за 200 лева", изстрелват оферта далавераджиите. Често сделка има.

Очаква се в "Арена Армеец" въпреки продадените билети да има свободни места, именно заради черната борса. По традиция предварително изкупените пропуски не винаги намират свой притежател. Това обаче не притеснява търгашите, които са на солидна печалба, дори ако продадат 1/3 от ценните хартийки.

В часовете преди срещата (която стартира в 20.45 часа) цената на билетите на черно пада рязко. В някои случаи даже тя може да слезе под ниминала си, само и само да има купувач.