Искат съд за Илиана Раева заради Цвети! Тя пък говори от името на Бог

Фейсбук група настоява Илиана Раева да бъде изправена пред съда заради трагичния инцидент с гимнастичката Цветелина Стоянова. 21-годишната националка се хвърли от 6-ия етаж на блок в жк "Надежда" миналия вторник и все още е на апаратно дишане в централната реанимация на "Пирогов".

Страницата в социалната мрежа се казва "Подвеждане под отговорност Илиана Раева". Тя е създадена от хора, които осъждат методите на работа на президента на федерацията по художествена гимнастика.

"Илиана Раева е виновна за трагедията с Цвети! Да се подведе под отговорност и да й се забрани да се занимава с художествена гимнастика!", пише на страницата.

В същото време Илиана заведе националния отбор на Божи гроб в Йерусалим. Това стана след края на европейското първенство в Холон (Изр). По-рано тя пусна поредния емоционален коментар във Фейсбук. От него става ясно, че бившата гимнастичка има специална връзка с Бог или поне така си мисли.

"Каква по-голяма благословия от тази през Ада да те пренася Бог. Благодаря за поредното житейско изпитание макар и толкова жестоко", написа президентът на федерацията.

Тя благодари на брата и на приятеля на Цветелина, които я държали в течение за състоянието на гимнастичката. Отказът на Раева да се върне в България след опита за самоубийство на Цвети и решението й ансамбълът да участва на Европейското първенство въпреки трагедията предизвикаха вълна от обществено възмущение.

В дискусията се включи и голямата треньорка по тенис Юлия Берберян. „Има и други начини да се правят шампиони, няма нужда да лее кръв – „шамарената фабрика” вече не е актуална", коментира майката на сестри Малееви пред БТВ.

7 дни спорт