Интересните футболни прогнози преди Норвегия - България

снимка: БТА/AP

Тази вечер в Осло националният отбор на България по футбол се изправя срещу Норвегия в един от ключовите сблъсъци в група H на квалификациите за Евро 2016. 

Именно между двата отбора се очаква да се реши кой ще се класира на 3-о място в групата и ще получи шанс да играе бараж за класиране на европейския шампионат, който ще се проведе във Франция след по-малко от две години.

Разбира се, букмейкърите оценяват важността на този двубой и коефициентите са доста изравнени, но с леко предимство за победа на Норвегия. Победа за скандинавците е оценявана между 2 и 2.50 коефициент в букмейкърските къщи.

България определено е силно подценена в този двубой, като възпитаниците на Любослав Пенев показват силна защита в последните си мачове, въперки отсъствието на Иван Иванов. Двата допуснати гола в квалификациите бяха след вратарска грешка (срещу Азербайджан) и нелеп автогол на Николай Бодуров (срещу Хърватия). Норвегия не разполага с класата или физическата подготовка на Хърватия, така че очакваме далеч по-добър двубой за България днес. Залогът на Sporta.bg е за двоен шанс България или равен, тъй като коефициентът за това е изключително добър - 1.75.

Най-логичен изход изглежда равенството. Норвегия има 3 равенства в последните си 5 домакински мача, докато единствените победи за България в ерата "Любослав Пенев" извън София дойдоха срещу Малта и Азербайджан (в официални срещи). България не играе особено успешно навън, но Норвегия не е от сериозна европейска класа. Равенството масово се оценява на 3.30, а точен резултат 1:1 варира от 5.50 до 7.50. Това е нашият рисков залог.

В последните си 6 домакински мача Норвегия записва "ъндър"-и, като дори Италия на Конте не успя да развали серията на скандинавците. България има три поредни "оувъра", но срещу съперници с изключително слаба защита - Азарбайджан, Малта и Армения. Тук може да се търси залог от под 2.5 гола в мача. Коефициентът е около 1.65.

Ето и всички предложения на Sporta.bg за предстоящия двубой:

България или равен, коефициент: 1.75

Равенство, коефициент: 3.40

Под 2.5 гола, коефициент: 1.65

България да отбележи гол през 2-ото полувреме, коефициент: 2.25

Равенство на полувреме, коефициент: 2.05

Топ прогноза:

България или равен