Интер започва преговори за Нани

снимка: БТА/AP

Италианският гранд Интер ще се опита да договори преминаването на португалското крило на Манчестър Юнайтед под наем до края на сезона.

Изглежда, че дните на Нани в Манчестър са преброени. Футболистът потъна в забвение откакто на кормилото на отбора застана Дейвид Мойс и има едва няколко записани мача от началото на сезона. От август насам Нани има 10 срещи за "червените дяволи", в които се е разписал само веднъж.

Според Sky Sports Italia Юнайтед са дали зелена светлина по преминаването на Луис Нани в някой от заинтересованите клубове.

Интересно е да се отбележи, че в началото на този сезон Нани удължи своя договор с "червените дяволи" за още 5 години. Според контракта той трябваше да остане в Юнайтед до 2018 г. Това ще рече, че Интер няма как да го вземе без пари, което обяснява опитите на италианците да го вземат само под наем. Възможно е удължаването на договора на Нани да е било само план, с който да не се допусне той да си тръгне като свободен трансфер през лятото.

По-рано през януарския трансферен прозорец се заговори и за интерес на испанския Валенсия към подписа на Нани. Новият президент на "прилепите" бе заявил, че е готов да плати до 15 млн. английски лири за португалското крило, но до сделка така и не се стигна. 

Все пак пред Луис Нани има време до петък през нощта, за да завърши евентуално свое преминаване в друг клуб. Играчът би трябвало да има интерес към такова стечение на обстоятелствата, предвид наближаващото Световно първенство и желанието на Нани да е основна част от селекцията на Португалия.