Инджов: Изцяло Ганчев води ЦСКА, но няма феърплей

снимка: БГНЕС

Един от основните кредитори на ЦСКА - Юлиан Инджов изрази надежда, че в най-скоро време ще станат ясни точните задължения на ЦСКА. Той обясни, че помага финансово на клуба като фен.

"В момента моята роля е спонсорска - от време на време помагам за издръжката в тези трудни времена. Г-н Ганчев има желание и ангажимент да подкрепя ЦСКА изцяло. А ние като фенове му помагаме, не само с рекламна цел, а за да просъществува клубът," заяви Инджов пред БНТ.

Той категорично подчерта, че все още не е приключила проверката за точните задължения на тима от Борисовата градина.

"Казах, че трябва да се направи проверка на финансовото състояние на ЦСКА, за да видя дали мога аз да помогна на клуба с моите възможности.

"След като се разровихме в счетоводството, в договорите със спортисти и мениджъри, моите специалисти останаха неудовлетворени и не можахме да преценим точното задължение на ЦСКА към всички кредитори. В момента кредиторите заявяват своите претенции и ние чакаме да видим точните задължения."

"Нямам претенции към клуба, те трябва да се заявят към синдика. Чисто теоретично, в момента, клубът трябва да се управлява от синдик. Всички права на акционери при несъстоятелност, се изземат от синдика. Ако няма недоволни, синдикът ще обяви точните задължения. Трябва да се извърви този път, да се вземат решенията и да се проведе процесът по несъстоятелност," разясни още Инджов.

Бизнесменът отново подчерта, че е нужна подкрепа от държавата за спорта като цяло.

"Подкрепям министъра на спорта - трябва да има феърплей. Но това трябва да бъде към всички клубове и мисля, че в момента това не е така спрямо ЦСКА. Сами може да проверите - базите на ЦСКА не са собственост на ЦСКА, а на държавата. Дали ще има собственик, който да инвестира, ако базите не са на клуба. Трябва да има закон, който да поставя при равни условия отборите - от А до В група.

"Чакаме министерството на спорта да вземе правилни решения не само за футбола, но и за спорта."