Индиец извади бутилка, която закопал по време на САЩ 1994

снимка: Guliver/Getty Images

Индийски фен на германския национален отбор по футбол изкопа бутилка скоч, която заровил след отпадането на Бундестима от България на световното първенство по футбол в Съединените щати през 1994 г., съобщи американският интернет портал "Американ базар".

Запалените любители на спорта по правило си имат чудновати ритуали, които вярват, че ще помогнат на любимия им отбор. Путул Бора от североизточния индийски щат Асам не прави изключение.

Той заровил бутилка скоч в задния си двор преди 20 години, като дал обет да не го вади, докато не види Маншафта отново световен шампион. Тогава Бора бил на 33 години.

В неделя, вече 53-годишен, той най-накрая могъл да изрови бутилката, но не и преди да премине през инфарктни моменти - Германия стана световен шампион след изтощителен мач с продължения срещу Аржентина и драматична победа с гол в края на продълженията.

Бора станал луд фен на Бундестима, след като си купил за първи път телевизор през 80-те години на миналия век. Мъжът разказа как останал с разбито сърце след загубата на Бундестима от България с 1:2 по време на незабравимото Американско лято.

Осем години по-късно, Германия бе на косъм от спечелването на Мондиала в Южна Корея и Япония, но бе победена на финала от Бразилия с 2:0.

Индиецът бил толкова съсипан, че спрял изобщо да пие, докато не види отново как Маншафтът вдига световната купа. Успехът на Германия в Бразилия може и да означава край на алкохолното въздържание на Бора.

Индиецът обаче няма да изпие отлежалия скоч. Вместо това той възнамерява да предложи бутилката на търг. Бора обаче на разкри къде, кога и на каква цена.