Имитатори на терористи станали причина за кървавото меле в Торино (ВИДЕО)

Инцидентът на площада в Торино по време на мача между Ювентус и Реал Мадрид е бил провокиран от тийнейджъри, които са имитирали терористи, установи разследването.

Ювентус загуби от Реал Мадрид в Кардиф с 1:4 във финала на Шампионската лига. В Торино мачът бе наблюдаван от повече от 20 000 запалянковци, сред тях много жени и деца.

След третия гол в Реал на площада "Сан Карло" се чу тътен като от взрив, който предизвика паника сред хората и настъпи блъсканица. В изявлението на властите в Торино се казва, че "тълпата и изпаднала в паника и психоза заради страх от терористична атака".

Полицията е изгледала видеозаписи от мястото на събитието и е задържала двама младежи, които са предизвикали паническото бягство. Единият от тях, облечен само с шорти и раница на гърба, е вдигнал високо ръце и е започнал да крещи, че ще взриви бомба, а хората са се разбягали от него във всички посоки.

Приятелят на тийнейджъра, разбирайки, че ситуацията излиза от контрол, се е опитал да успокои хората, но вече е било късно. В резултат на паническото бягство пострадаха повече от 1500 човека. В полицията двамата са обяснили, че това е било просто една шега и не са очаквали подобен развой. Италианският сенатор Роберто Калдероли каза в тази връзка, че случващото се в Европа в последно време е въздействало силно върху съзнанието на хората и паниката в Торино е потвърждение за това.