Имиджът на Боби Михайлов се срина! Изхвърча от Изпълкома на УЕФА

Доста неприятна новина долетя за българския футбол от конгреса на УЕФА. Непоклатимият в последните две петилетки авторитет на президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, бе силно разклатен.

И този път не става дума за пиянски изцепки, на каквито Боби е цар.

Героят от САЩ 94 остава извън Изпълкома на УЕФА. Той не успя да се пребори за нов мандат по време на 43-ия конгрес на европейския футболен съюз, макар че конкуренция почти лиспваше. Досега членовете на комитета бяха 12, но вече са 8. За тях имаше 10 кандидати, а Боби въпреки това е извън борда.

За президент на УЕФА беше преизбран Александър Чеферин. Словенецът очаквано остава на поста, тъй като беше единственият кандидат. Единствен кандидат беше и унгарецът Сандор Ксаний, който остава като вицепрезидент. Ръководството на УЕФА получава мандат до 2023 г.

Михайлов влезе изненадващо в изпълнителния комитет на организацията през 2011 г., когато президент беше Мипшел Платини. Впоследствие той беше преизбран, като двамата с Чеферин често показват взаимната си подкрепа. В изказването си в Рим Чеферин увери, че няма вариант да се създаде Суперлига, в която да се отделят големите клубове.