Има сделка! Неймар се разбра с ПСЖ, ще взима огромна сума

снимка: БГНЕС/EPA

Френският вестник "L'equipe" гръмна с информацията, че бразилската звезда на Барселона Неймар е договорил личните си условия с ПСЖ. Спекулациите за трансфера на Ней витаеха в медийното пространство от доста време насам. Споразумението на техничното крило с парижани е за срок от пет години и включва заплата от внушителните 30 милиона евро на сезон, освободена от данъци. Освен това, бразилецът ще получава и солидни бонуси за представянето си на терена.

Следващата стъпка на ПСЖ е да накара каталунците да продадат звездата за по-малко от 222 милиона евро, каквато е клаузата в договора му. Проблемът на парижани е, че ще нарушат финансовия феърплей, ако извадят тази тлъста сума от кесията. Парадоксът е там, че ако не заплатят исканите средства, заложени в договора, Барселона не е длъжен да преговаря.

Докато цялата врява около Неймар обикаля света, той отказва изявления и говори само с играта си на зеления килим. Късно снощи бразилецът отбеляза победното попадение при успеха на Барселона с 1:0 над Манчестър Юнайтед в контролна среща, играна в САЩ. Ней изглеждаше много щастлив на терена и отново не показа с поведението си какво е бъдещето му.