Илиана Раева с интересно обяснения за абдикацията на Ина Ананиева

снимка: Булфото

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира оттеглянето на Ина Ананиева от поста старши треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Раева заяви пред "24 часа", че нейната ученичка не е имала имунизация за отровата и добави, че Ананиева има голямо и чувствително сърце. 

Треньорът на новите „златни момичета“ бе обявила, че ще се оттегли след края на Игрите в Рио, но в последствие реши на остане. Здравословен проблем обаче, както и лекарско предписание, са я накарали да вземе почивка. 

Под ръководството на Ина Ананиева ансамбъла ни постигна едни от най-големите си успехи, сред които и така бленувания бронзов олимпийски медал. Постът на Ананиева ще бъде наследен от Весела Димитрова. 

"Винаги съм знаела, че Ина е страшно силно момиче, но нямаше имунизация и противоотрова, която да неутрализира отровата, която се изсипа върху нея и мен през последната година. Знаех, че има проблем, но тя стискаше в името на общия ни успех. Опита се да се пребори с всичко. Не успя само с тази отрова. Единственото важно е да бъде здрава и щастлива", заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Ина е много голямо, чувствително сърце. Много наранена душа от отровата на омразата. Вярвам, че всичко ще бъде наред. И нека се знае - Ина си остава част от нашето семейство, сърцето ѝ си остава част от нас", добави Раева.

"Треньорската кариера на Ина е моето най-голямо постижение. Тя сътвори нов стил, раждащ много успехи, базирани на любов и отдаденост на спорта и децата", каза още тя.

Що се отнася до новия треньор на ансамбъла Весела Димитрова, Раева каза. "Нов треньор, нова страница, нови големи успехи", обяви очакванията си Илиана. "В екипа й е и капитанката на досегашния ансамбъл Михаела Маевска".

Бранимира Маркова бе назначена за треньор на националния индивидуално. Тя наследи Ефросина Ангелова. "Брани е откритието ми тази година. Работи с твърдост и безкомпромисност, поднасяйки идеите си изключително интелигентно. Неслучайно целият управителен съвет приветства с бурни аплодисменти назначението й. Не се съмнявам в успеха ѝ", завърши Раева.