Илиана Раева подивя заради скандална гавра с грациите

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изригна срещу съдийството на Световната купа в Баку, което сериозно се изгаври българския отбор. Всеизвестната с пиперливия си изказ съпруга на Илиана Раева изрази недоволството си от оценката на ансамбъла за изпълнението му на пет обръча.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова получи пети резултат за изпълнението си. Българките бяха оценени с 23,550 точки, от които за трудност 15,300 и за изпълнение 8,250. Първоначалната оценка за трудност беше 15,100, но след подадена контестация от българския щаб тя бе повишена на 15,300, което не промени позицията на грациите в класирането.

"Престъпно съдийство към българския ансамбъл в Баку! Оценката на D3-4 е подигравка с художествената гимнастика! За да дадеш при това изпълнение (и заложена трудност на D3-4 12,1) 9,3 след повишаване на контестацията или нямаш понятие от съдийство, или не можеш да смогнеш да видиш всичко, или не виждаш добре и имаш проблем със зрението, или си тенденциозен към България! И в четирите случая мястото ти не е на съдийската маса! Дамите от Финландия и Америка трябва много сериозно да се засрамят! СРАМ!!! Браво, момичета! Вие сте гордост! Оценката на D1-2 е точно толкова, колкото е заложена - 5,600. Най-висока оценка на изпълнение! Браво на съдиите! Да не подхващам и оценката на Катрин Тасева на D3-4 на топка... Имам сериозни основания да не искам...", написа Раева на профила си във „Фейсбук“.

"Браво, Катрин Тасева!! Много силна, смела и умна игра днес! Поздравления и за обръча, който е не само с нова музика, но и с цяла променена финална част и отработен само два дни преди заминаването в Баку! Горе главата, Боряна Калейн! Утре спокойно, уверено и концентрирано! Всеки има и такива състезания. Обичам ви и двете!“, допълни шефката на родната художествена гимнастика в следваща публикация.