Икономичният Лестър харчи по 630 000 паунда за точка

Точно 630 000 паунда струва всяка точка на Лестър за спечелената титла във Висшата лига. „Лисиците“ са вторият тим с най-малко похарчени пари за актива до 36-ия кръг, който им бе достатъчен за златото.

Бюджетът на Лестър е 48,2 млн. паунда, като той е четвъртият най-нисък във Висшата лига, пише „Труд“ . Най-икономичният тим през сезона е Борнемут. Той е похарчил по 610 000 паунда за спечелените точки до 36-ия кръг.

Най-големите прахосници са бившите първенци на Острова - Челси, следвани от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. „Сините“ от Лондон са пръснали по 4,49 млн. паунда на точка. „Червените дяволи“ изпращат нов посредствен сезон, който им струва по 3,38 млн. на пункт.

Изненадващо, изпадналият в Чемпиъншип Астън Вила е втори по харчове. От „Вила Парк“ са платили по 4,07 млн. паунд за всяка спечелена точка, което не се оказа достатъчно за оставането им в елита.

Точно 630 000 паунда струва всяка точка на Лестър за спечелената титла във Висшата лига. „Лисиците“ са вторият тим с най-малко похарчени пари за актива до 36-ия кръг, който им бе достатъчен за златото. Бюджетът на Лестър е 48,2 млн. паунда, като той е четвъртият най-нисък във Висшата лига, пише „Труд“ . Най-икономичният тим през сезона е Борнемут. Той е похарчил по 610 000 паунда за спечелените точки до 36-ия кръг. Най-големите прахосници са бившите първенци на Острова - Челси, следвани от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. „Сините“ от Лондон са пръснали по 4,49 млн. паунда на точка. „Червените дяволи“ изпращат нов посредствен сезон, който им струва по 3,38 млн. на пункт. Изненадващо, изпадналият в Чемпиъншип Астън Вила е втори по харчове. От „Вила Парк“ са платили по 4,07 млн. паунд за всяка спечелена точка, което не се оказа достатъчно за оставането им в елита. Прочети още на: http://www.gol.bg/footballengland/2016-05-14/ikonomichniyat-lestar-harchi-po-630-000-paunda-na-tochka