Иконата Липи посети тренировката на Италия

снимка: Guliver/Getty Images

Легендарният Марчело Липи посети днешната тренировка на италианския национален отбор, който продължава с подготовката си за предстоящото Световно първенство в Бразилия.

Именно Липи бе човекът, който изведе "скуадра адзура" до четвъртата световна титла през 2006 година, макар и проваляйки се още в групите на турнира четири години по-късно.

Днес треньорът на китайския Гуанджоу посети заниманието на "адзурите" и разговаря със своя наследник на поста Чезаре Прандели, който очаква своето първо Световно първенство като селекционер на Италия.

Специалистът бе аплодиран от около сто привърженици на "адзурите", които също присъстваха на заниманието, а след това сподели и мнение за шансовете на Италия.

"Мисля, че най-вече в психологически план, виждам много близки неща между този отбор на Италия и онзи от 2006 година, който спечели световната титла", коментира Липи.

"Бразилия има пет световни титли, а Италия - четири. Ако бяхме спечелили онзи финал с дузпи през 94-та година, сега тези числа щяха да бъдат различни. Първият ни мач е с Англия, но смятам, че ние сме по-силни от тях в момента. Разполагаме с по-добри оръжия", добави той.