Икона на Юнайтед заменя Моуриньо на мостика

Манчестър Юнйатед обяви официално назначаването на Оле Гунар Солскяер за мениджър на тима. Специалистът ще води „червените дяволи“ до края на сезон 2018/19, пише в официалния сайт на клуба. Часове, след като допуска грешката, да обяви в една от новините си, че именно норвежецът ще поеме тима от Манчестър Юнайтед все пак потвърдиха, че „грешката“ е вярна. Солскяер отбеляза 126 гола в 366 мача за Юнайтед между 1996 и 2007 година.

През 2008 г. той стана мениджър на втория отбор на „червените дяволи“, преди да поеме ръководната роля във ФК Молде от Норвегия. Договорът на Оле Гунар Солскяер е с незабавен ефект и ще остане на поста, докато ръководството намери постоянен нов мениджър. Той ще се присъедини към Майк Фелан като треньор на първия тим, който работи заедно с Майкъл Карик и Киеран Маккена.

„Оле е клубна легенда с огромен опит както на терена, така и в треньорското поприще. Неговото минало с Манчестър Юнайтед означава, че той живее и диша с нашата култура, а и всички в клуба са щастливи да го върнем заедно с Майк Фелан.

Ние сме уверени, че те ще обединят играчите и феновете за втората половина от сезона“, заяви вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд.