Ииииибра, Ииииибра, Ииииибра! (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.

 Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.

През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

Страхотният гол за Порто на колумбиеца Джаксън Мартинес върна спомените за Златан Ибрахимович, който преди десет години и половина отбеляза един от най-атрактивните голове в историята на европейските първенства по футбол.

Тогава Швеция бе в група с Италия, Дания и България на Евро 2004 в Португалия, като във втория си мач от надпреварата "тре крунур" се изправи срещу селекцията на "адзурите".

Двубоят на "До Драгао" в Порто завърши при равенство 1:1, след като Антонио Касано изведе "скуадрата" напред осем минути преди почивката, а Златан Ибрахимович възстанови равенството само пет минути преди края.

По по какъв начин само.

Шведите изпълниха корнер пред пазената от Джанлуиджи Буфон врата, а след няколко карамбола топката достигна в тогава играещия за Ювентус таран на скандинавците. Ибрахимович избра възможно най-нестандартното решение в ситуацията и с пета прати топката зад гърба на Буфон, не оставяйки шансове за реакция и на бранителя в синьо, застанал на голлинията.