Играчите на Ботев занесоха Купите на бултрасите (ВИДЕО)

снимка: botevplovdiv.bg

Футболистите на Ботев Пловдив занесоха двете спечелени купи през 2017 лично на феновете, които ги очакваха в клубното барче на базата в Коматево, след загубения мач срещу Черно море. Бултрасите приеха поражението спокойно и обясниха на играчите, че нищо в първенството още не е изгубено. Всички се снимаха с купите, а емоцията за изстрадалите привърженици на Ботев бе голяма.

Затварянето на “чашата” на стадион “Христо Ботев” ще струва 1.5 млн. лв. според троителен експерт. Тези средства могат да бъдат осигурени от сумата, която Ботев спечели през последния месец.

675 000 евро ще влязат в касата около Нова година заради достигането на 3-ия кръг на Лига Европа. А още 250 хиляди евро се чакат от трансфера на Омар Косоко в арабския Ал Фуджейра.

Така финансовата инжекция в актива на Ботев ще е 925 хиляди евро или около 1.8 милиона лева. Според различни източници за цялостното завършване на “Колежа” са необходими между 15 и 20 млн. лв, oбобщава "Тема Спорт".

„Скъпото строителство (под земята) вече е извършено. За да се затвори чашата трябва да се изгради още 50% от северната и цялата западна трибуна. С този обем от средства това е напълно постижимо. В момента стадиона би трябвало да е с Акт 10 (замразено строителство).

Около 20-30 дни трае процедурата по изкарването на Акт 11, който е разрешително за подновяване на строителните работи".

"При евентуалното затваряне на чашата или така нареченото завършване на конструкцията то стадиона трябва да получи Акт 14, което автоматично ще означава, че срокът на строителното разрешение ще отпадне като тежест пред клуба“, разясни строителен експерт пред PlovdivDerby.com.