Играч на Банско преби съдия, контролата с Лудогорец бе прекратена

Грозни сцени на почивката на мача Лудогорец (до 19 години) - Банско, игран на стадион „Цар Самуил“ в Петрич, прекратиха проверката. Двата отбора напразно чакаха съдийската тройка, ръководена от благоевградчанина Благой Манов, да излезе за втората част, пишат колегите от Struma.bg. Оказа се, че главният рефер е бил ударен от футболиста на банскалии Христо Петров, като при стълкновението е бил счупен и мобилният телефон на съдията. След като стана ясно, че Манов няма може да продължи да изпълнява задълженията си, футболистите се прибраха в съблекалните.

Предисторията на екшъна вeроятно се корени в изгонването на Петров от терена няколко минути преди паузата, когато нападателят за броени секунди получи последователно жълт и червен картон. Веднага беше извикан полицейски патрул, който да разследва посегателството върху Манов. Повече светлина по екшъна хвърли новият изпълнителен директор на Банско Крикор Румян.

„Ръководството на клуба в мое лице и в лицето на спортния директор Петко Медвецки остро осъдихме проявата на нашия футболист. Най-малкото, с което Христо ще се размине, е солена глоба. Обмисляме и раздяла с него. Вече търсим нов нападател. Уверявам ви, че подобно действие няма да бъде толерирано, защото би довело до рецидив. Уверявам  ви, че досега подобен случай в клубната ни футболна история не е имало. Поднасяме извиненията си на съдиите, футболистите на Лудогорец и организаторите на мача. Дано заради този изолиран случай не бъдем нарочени от съдийската гилдия през пролетния дял на първенството“, коментира бившият журналист Крикор Румян.

Реферът Благой Манов е описал подробно случая в доклада си, с което вещае дълга принудителна почивка за Христо Петров.

До прекъсването на срещата голове не бяха отбелязани.