Идиотите от Левски не одобриха играч, за който Лестър даде 70 милиона лева

Управлението на Левски по времето на Тодор Батков ще се помни с множество издънки и грешни решения. По времето на адвоката имаше и хубав период, когато "сините" пробиха в групите на ШЛ, но тогава заслугата бе на треньора Станимир Стоилов. Въпреки Батков.

Sporta.bg обаче няма как да не припомни една от чутовните глупости, които сътвориха Тодор Батков и неговите пишман съветници. Защото въпросната идиотия е особено актуална тези дни.

За какво иде реч - в последните часове на трансферния прозорец Лестър плати умопомрачителната сума от 29,7 милиона паунда за нападателя на Спортинг (Лисабон) Ислам Слимани. Обърната в бг левове - сумата е точно 70 милиона лева. Много пари. 

Каква връзка има това с Левски. Много просто - преди няколко години треньор на тима е младият специалист Илиан Илиев, който сега прави чудеса начело на Локо (Пд). Той настоява в тима да бъде привлечен неизвестният дотогава Ислам Слимани. Алжирският клуб на футболиста се съгласява и дори обявява, че той вече е играч на Левски. Скаутът Дончо Донев гледа на живо Слимани и е впечатлен. Всичко е договорено и остава Слимани да почне подготовка със столичани. Да, ама не!

В последния момент Тодор Батков отказва да привлече бъдещата суперзавезда с неясни доводи. Вероятно е бил посъветван от някой измежду хората, които все му се бъркат и които през годините десетки пъти го посрамиха.

Така уж уреденият вече трансфер на Слимани пропада. По-късно той е купен от Спортинг и в Лисабон показва, че е същински голов хищник. Става любимец на претенциозната публика на "лъвовете" и цената му скача неимоверно.

Така се стика до края на август 2016-а, когато английския шампион Лестър дадва за него 29.7 милиона паунда (70 милиона лева). А многознайковците и най-вече Тодор Батков, които през 2009-а опорочават трансфера на Ислам Слимани в Левски не трябва да се занимават с футбол. Никога повече. Подобен гаф е непростим. Със сигурност Слимани щеше да блесне в жалката родна А група и "сините" можеха да вземат за него поне 4-5 милиона. Можеха...