Идентифицираха тялото на Емилиано Сала, надеждата угасна

Изваденото тяло от разбилия във водата и потънал самолет е на футболиста Емилиано Сала. Това съобщиха от полицията в Дорсет.

Припомняме, че самолетът изчезна на 21 януари по време на полет от Нант за Кардиф, а в него бяха двама души - аржентинецът Сала и британският пилот Дейв Иботсън. 28-годишният футболист трябваше да се присъедини към новия си клуб. Това беше рекорден трансфер за Кардиф.

Късно в сряда едно тяло на загинал пътник беше извадено от водата, след като в неделя бяха открити останки от самолета на дъното на морето. До последно обаче не се знаеше дали това е Сала или Ибoтсън.

Полицията в Дорсет е идентифицирала тялото в четвъртък вечер.

"Тялото, което бе докарано в Портланд днес, четвъртък 7 февруари 2019 г., бе идентифицирано. То е на футболиста Емилиано Сала. Семействата на Сала и пилота Дейвид Ибoтсън вече са уведомени", се казва в изявлението на органите на реда.

Летателният апарат изчезна от радарите на 21 януари над Ламанша. Първоначално бе проведена кратка спасителна операция, която не даде резултат. След като колеги на Сала и семейството му събраха нужните средства, действията по издирването на самолета продължиха. Заради тежките метеорологични условия операцията по намиране на още останки от самолета е прекратена.