Ибрахимович: Феномена също не е печелил Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Суперзвездата на Пари Сен Жермен (ПСЖ) Златан Ибрахимович посочи, че Фенонема Роналдо също не е печелил най-елитният клубен турнир – Шампионска лига.

32-годишният швед печели 2 последователни титли в Лига 1 със сегашния си клуб, както и редица купи, когато игра съответно в Италия, Испания и Холандия. Що се отнася до Шампионска лига, то трофеят липсва във витрината му.

Нападателят използва липсата на успех на това ниво на друг легендарен играч – Феномена Роналдо. Златан отговори на редица критици, които посочват, че без успех в най-елитният клубен турнир, той не може да се докаже като най-добрият играч.

Не, не ме притеснява това, че не съм печелил купата на Шампионска лига. Когато човек е на върха, то винаги се намира някой, които да го критикува за нещо. Роналдо също не е печелил тази купа. Какво казват хората за него? Същото се отнася и за мен. Печелиш защото можеш, но това не променя футболиста, който си“, сподели Ибрахимович пред ESPN.

„Ако Диего Марадона не бе спечелил Световно първенство, то щяха ли хората да говорят, че е най-добрият. Щяха. Аз не съм обсебен от това. Постигнах това, което исках на 100 процента. Спечелил съм 23 титли. Дал съм всичко от себе се през моята кариера, за да спечеля колкото мога повече трофеи.“

„Разбира се, ще бъде хубаво ако спечеля и Шампионската лига и имам чувството, че може да го направим. Ако състезателната ми кариера приключи преди това, то все още ще съм горд и щастлив от постигнатото“, коментира Златан.

Предизвикателният таран изложи мнението си, че ПСЖ е напълно способен да спечели Шампионската лига през този сезон, след като бе отстраняван на четвъртфинал през последните 2 години.

„Мисля, че може да я спечелим. Имаме добра възможност да го направим. Този отбор е направен, за да играе на топ ниво. Трябва да работим усърдно и да имаме малко късмет. В ключовите моменти, малките детайли правят нещата. Мисля, че в момента разполагаме с каквото трябва. Имаме и повече опит, особено след последния сезон. Можем да го направим“, разкри той.

От началото на трансферния прозорец това лято френският гигант се подсили с новите попълнения Давид Луис и Серж Oрие.

„В момента вече сме по-силни от предния сезон. Не винаги най-добрите отбори взимат трофея. Всичко е възможно. Имало е години, в които победителят не е считан сред фаротите от началото на турнира. Точно затова е и толкова интересно“, заключи Ибрахимович.

Отборът на ПСЖ записа равенство 2:2 с Реймс в първия кръг от новия сезон. В следващия кръг те са домакин на Бастия на „Парк де Пренс“.