И треньорът на наглата Дънекова се прави на умряла лисица

снимка: БТА/AP

Треньорът на спипаната с допинг и изложила България лекоатлетка Силвия Дънекова - Румен Ангелов, е шокиран от скандала около своята възпитаничка и е категоричен, че тя не е взимала забранени стимуланти преди заминаването си за Бразилия.

„До момента на заминаването за Рио Силвия е проверявана 6 пъти и все отрицателни са резултатите. При подготовката си беше доста болна и не е пила дори лекарства, за да не попадне нещо в организма й. Аз съм далеч от Рио, гарантирам, че Силвия тръгна напълно чиста за Рио, не е употребявала никакви препарати. Шок е за мен, не знам какво е станало. За мен това е необяснимо“, коментира Ангелов пред Нова телевизия.

„Нищо не разбирам от тези неща, не съм лекар или биолог. Този препарат аз не мога дори да му произнеса името му. В разговорите ми с Бразилия с най-различни хора и със Силвия, тя е категорична, че нищо не е правила. Останалите също не могат да ми дадат отговор.“

„Познавам добре Силвия и не мога дори да си помисля такова нещо. С нетърпение очаквам да се приберат всички от Олимпиадата, за да разбера какво се е случило. Тя положи робски труд и не мога да си обясня, тя не го заслужаваше. Не мога да коментирам нейните думи. Острата реакция на Спортното министерство? Не усетих персонално послание към Силвия на министър Кралев, нормално изказване на министър. Не усетих персонална атака“, завърши наставникът на Дънекова.