И треньорът на Хондурас подаде оставка

снимка: БТА/AP

Луис Фернандо Суарес обяви, че напуска поста селекционер на националния отбор по футбол на Хондурас.

Той съобщи решението си след загубата на тима с 0:3 от Швейцария. Хондурас допусна три поражение на Мондиал 2014 в Бразилия и отпада след груповата фаза.

"Съжалявам, но повече не мога да бъда начело на отбора. Тъжен съм, защото имах мечти за това световно първенство", каза Суарес, който е начело на националния отбор от март 2011-а година и го изведе до втория кръг на Мондиал 2006.

"Владеехме повече топката от тях. Но това не доведе до резултат. Тръгвам си с чиста съвест. Не мисля, че това е поражение. Напускам с чиста душа и съвест, защото дадох най-доброто от себе си", добави Суарес.

"Този отбор е за добро на Хондурас, но след това друг човек може да се възползва от тази позиция и да направи по-добри неща. Новият треньор със сигурност ще осъзнае, че разполага с добър материал", каза още специалистът.

Суарес добави, че договора му с футболната федерация изтича след отпадането от световното първенство, но той е решил да се оттегли още след мача.

"Днес е последният ден на моя договор. Това не е подаване на оставка. Това не е проблем с договора. Не съм удовлетворен от постигнатото на Мондиала. Мисля, че този отбор ще има добри резултати в бъдеще. Аз взех решение да не продължа . . . искам да правя нещо друго", каза Суарес на пресконференцията след мача, цитиран от БТА.