И Руската телевизия отрази раздялата между Григор Димитров и Шарапова

Бъдещето на отношенията между Григор Димитров и Мария Шарапова влезе в новинарската емисия дори на сериозна и водеща откъм формиране на общественото мнение телевизия като "Първи канал" - Останкино.

Руската телевизия включи новината за евентуалното прекратяване на връзката между двамата в късното издание на новините снощи (17 септември), и то във водещите обществено-политически акценти, а не в спортната емисия.

"Профилите на двамата в социалните мрежи вече не са свързани", съобщи водещият на новините, като отказа да се ангажира с окончателно мнение по въпроса, но като покритие бяха пуснати стари техни снимки, показващи близост.

"Вероятно отпадането и на двамата на доста ранен етап на Откритото първенство по тенис на САЩ се дължи на емоционалната нестабилност, в която се намират", коментираха още от руската телевизия.

Странното бе, че в нито един момент от минутката, посветена за двамата водещи състезатели в този спорт, не се спомена българската националност на Григор Димитров.

"Първи канал" е руска национална телевизия, обхващаща най-голяма част от зрителите на територията на Русия - 98,8 процента от населението, уточнява БТА. Контролният пакет от акциите - 51 процента, на телевизията са държавна собственост. Излъчва се от Москва, а главният офис се намира в кулата Останкино.

Sporta.bg припомня, че информациите за края на връзката между Григор Димитров и Мария Шарапова бяха подети първо от медиите в САЩ, след което "горещата новина" веднаха бе препечатана от руските им колеги, включително националната осведомителна агенция ИТАР-ТАСС, а сега вече и "Първи канал" - Останкино.

Засега няма официално потвърждение на тази информация нито от Григор, нито от Шарапова, като вероятността това да се окаже поредният слух за звездната двойка е много голяма.

Само преди няколко дни рускинята пусна в социалните мрежи снимка, на която двамата с Гришо вечерят в изискан ресторант и си сравняват бижутата. От коментара към фотоса пък се разбра как Маша нарича на галено Гришо - "Диди".

През лятото пък се появиха нови папарашки снимки на двамата от почивката им Мексико, на което те изглеждаха по-влюбени от всякога.