И Одемвинге хвърли кърпата

снимка: БТА/AP

Полузащитникът на Нигерия Питър Одемвинге заяви, че има намерение да прекрати кариерата си в националния отбор, но си остави вратичка за завръщане на първенството на Русия.

В интервю за ИТАР-ТАСС Одемвинге каза, че има един процент шанс да остане и да играе на Мондиал 2018. Снощи Нигерия отпадна на осминафиналите на Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия след загуба с 0:2 от Франция.

Тимът повтори най-доброто си класиране в историята на световните футболни финали.

"Казах на момчетата, че това е била последната ми среща за националния отбор. Обаче има един процент шанс да остана до финалите в Русия след четири години. Ще поговоря с близките си, с представители на футболната федерация, ще помисля и ще взема окончателно решение.

Но срещата с Франция беше последна за отбора на много играчи от нашия тим, но има младо поколение, което ще продължи успехите", добави Одемвинге.

Одемвинге е роден в Ташкент, но през 1999 година заминава за Нигерия, родината на неговия баща. Относно представянето на отбора в Бразилия Одемвинге каза, че играчите са доволни от представянето.

"От загубите в последните два мача ние не се срамуваме. Доволни сме от себе си и може да се гордеем с работата си тук. Ключов фактор за успешното ни представяне е натрупания опит преди четири години. Нигерийският футбол в момента е в подем", добави той.