И Миро Клозе се отказа от националния отбор

снимка: БТА/XINHUA

Мирослав Клозе официално обяви отказването си от националния отбор по футбол на Германия. В изявление за официалния сайт на немската футболна федерация голмайсторът обяви своето решение да се оттегли от националния тим като световен шампион.

„Със спечелването на титлата в Бразилия изпълних една своя детска мечта. Радвам се, че спомогнах за постигането на този голям успех за немския футбол. Прекарах страхотни години в националния отбор, в които имах много незабравими моменти.

Използвах последните няколко седмици да се насладя на тези моменти. За мен няма по-добър момент, в който да завърша главата, наречена „Национален отбор“,“ заяви легендарният нападател.

Играчът на Лацио се оттегля като голмайстор на Германия със своите 71 гола в 137 мача. По време на шампионата в южноамериканската страна Клозе стана и голмайстор номер 1 на Световни първенства, изпреварвайки лидера в класацията Роналдо с едно попадение.

Клозе е вторият германски играч, който се отказва след Световното първенство в Бразилия, след като това направи и капитанът на отбора Филип Лам.