Хюлия Велиева е новата шампионка в зала

снимка: bgtennis.bg

Хюлия Велиева спечели за първи път в кариерата си титлата на сингъл на Държавното първенство по тенис на закрито.

Поставената под номер 1 Велиева разгроми на финала третата в схемата Габриела Михайлова от ТА "Спорт палас" (Сливен) с 6:0, 6:1.

Състезателката на ТК "НСА" спечели първите осем гейма в мача, преди Михайлова да успее да вземе почетния си гейм. Срещата продължи малко повече от един час. Финалистките бяха наградени от капитана за Купа "Дейвис" Тодор Енев и главния съдия на турнира Антоанета Димитрова.

Освен купите, те получиха и самолетни билети (3 за шампионката и 2 за финалистката) за участие в турнири в Европа до избрана от тях дестинация през 2014 година.

Хюлия Велиева спечели титлата и на двойки.

На финала заедно със сестра си Лютфия се наложиха над Габриела Михайлова и Виктория Очева с 6:1, 2:6, 10-3.

След разменени сетове в мача на двойките се стигна до дълъг тайбрек. В него Михайлова и Очева поведоха с 2:1 точки след два аса на Очева, но сестри Велиеви спечелиха следващите седем разигравания и взеха солиден аванс.

Финалистките бяха наградени от директора на турнира Николай Манчев и от главния съдия Антоанета Димитрова. Шампионките Велиеви получиха и самолетни билети  за участие в турнири в Европа до избрана от тях дестинация през 2014 г.

С турнира при жените завършиха държавните първенства в зала от календара на Българската федерация по тенис.