Хулио Веласко и Хавиер Филарди преди България - Аржентина

снимка: volleywood.net

България записа победа и загуба при гостуването си на Аржентина от тазгодишното издание на Световната лига. Нашите момчета спечелиха драматично първия мач с 3:2, а във втория отстъпиха с 0:3. Припомняме, че заради Игрите в Баку, двубоите с Аржентина тогава пропуснаха Тодор Алексиев, Николай Николов и Светослав Гоцев, които по-рано тази седмица се присъединиха към представителния ни тим във Варна.

„Първо искам да благодаря за топлото посрещане и гостоприемството. Отборът на България се подсили с някои важни състезатели, които не играха в Салса, така че задачата ни тук е още по-трудна. Целта ни е да спечелим един от двата мача, което ще ни осигури класиране на финалите“, коментира пък неговият колега начело на „гаучосите“ Хулио Веласко.

„Българският тим е по-силен в сравнение с първите две срещи, но смятам, че шансовете ни да се класираме на финалите са страхотни. Вярвам в работата, която вършим по време на тренировките и всички сме уверени, че ще спечелим един от двата мача. И ще изпълним целта си, която е класиране на финалната четворка“, каза пък капитанът на Аржентина Хавиер Филарди.

Двубоите на България с Аржентина са последни от тази Група С и ще определят кой отбор ще придружи нашите момчета на финалите в лигата. В момента „трикольорите“ заемат първото място със седем победи, а „гаучосите“ са трети с 6 успеха, колкото има и вторият Канада.

Сблъсъците с Аржентина са тази събота и неделя (4 и 5 юли) от 20:45 ч. в обновената зала „Конгресна“.  

"Българска Федерация Волейбол"