Хубчев връща 3 заплати на БФС след раздялата с България

Сагата около напускането на Петър Хубчев като треньор на националния по футбол приключи официално. Спецът, който води държавния тим в последните две и половина години, напусна длъжността по собствено желание. Според контракта, който има подписан с БФС, Хубчев ще трябва да върне 3 заплати. Раздялата вече е оформена документално. 

Останалите членове на неговия щаб разтрогват договорите си с БФС по взаимно съгласие, което означава, че те няма да връщат заработеното до момента. Все още продължават обаче неяснотите около щаба на новия селекционер на държавния тим, който почти сигурно ще се казва Красимир Балъков, пише „Стандарт“. 

Настоящият треньор на Етър все още търси доказани специалисти с които да работи начело на първия ни тим. Единственият, с който Бала вече се е разбрал, това е Йончо Арсов, който работи за последно с Илия Груев в Дуисбург. Георги Донков, който досега бе помощник треньор в националния, също е имал разговори с Балъков, но е отказал да влезе в щаба му, защото е лоялен към Петър Хубчев. 

Очаква се двамата да застанат начело на Левски от юни месец. Бала е говорил с други бивши национали от близкото минало, но също е получил отказ.