Хубчев: Мислят се за национали по право, няма да ги викам повече!

снимка: twitter.com

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев се ядоса и нападна част от футболистите на "лъвовете" след поражението от Холандия с 1:3 в световните квалификации. Той разкри, че според него в състава има хора, които си мислят, че по право са в националния отбор, а разочароват с играта си и не показват хъс и амбиция. Бившият наставник на Берое заяви, че подобно отношение не се толерира.

"Много неща не ми харесаха, които касаят футболната игра, но едно нещо беше очевидно - ние не бяхме по-свежият отбор. Днес физически тотално отстъпвахме. 

Най-лесното оправдание е, че сме станали рано за пътуване. Със сигурност и то е изиграло някаква роля, но това е най-лесното оправдание. Аз се сещам веднага за още няколко. Има и още нещо, което се видя от трибуните - има момчета, които си мислят, че са национали по право, без да дават всичко от себе си. Също така има момчета, които въпреки тази умора, се опитаха да минат тази граница и дадоха всичко от себе си. Ще разговаряме и с едните, и с другите", ядоса се Хубчев.

Запитан дали може тези момчета да не бъдат викани повече в националния отбор, бившият наставник на Берое бе категоричен:

"Разбира се. Откакто сме ние, съм убеден, че викаме най-добрите футболисти. Качествата ги имат, но това не е достатъчно. Трябва много сърце и хъс. Не го виждам в някои хора. Ще им го кажа директно на тях", закани се Хубчев. 

Селекционерът на "лъвовете" предупреди феновете да не чакат чудото и да не говорят още за израстване на отбора, защото има дълъг път, които националите трябва да извървят. 

"Не обичам да споменавам конкретни имена, но има обективни причини, които ни накараха да извършим промени в състава. След като сме загубили, значи сме сбъркали. Но съвсем ясно знаехме какво искаме. Преди мача направих разбор с момчетата, че дори и 2:0 да стане, ние сме такъв отбор, че можем да се върнем в мача по всяко време. Тъй че не би трябвало да се объркваме и да отписваме мача още в 7-ата минута. Какво като са ни вкарали гол? 

За мен е очевадна разликата във физическо отношение между нас и Холандия. В такива индивидуални двубои те са много по-добре подготвени. 

Не бързайте да говорите за израстване. Ще има такива коментари, но аз не бързам. 

След като сме загубили, най-голямата причина съм аз. Не бях там, където трябва да бъда. Малко ме интересува кой какво е казал. Заради похвалите едва ли не трябва да се чувствам най-големия треньор", заяви Хубчев.

Крайната равносметка на треньора все пак е, че позитивното е взело превес над негативното.

"Но ако трябва да съм честен, позитивите са повече от негативите. Негативите ще ги кажа директно на момчетата в очите”" закани се Хубчев.