Христо Йовов си тръгна от Левски

снимка: levski.bg

Досегашният спортен директор на Левски Христо Йовов повече няма да е част от клуба. Бившият капитан на „сините“ вече си тръгна от стадион „Георги Аспарухов“ и това слага край дори на теоритичните шансове той да остане на работа в клуба.

В 12 часа днес започна среща на „Герена“ между Тодор Батков, Антони Здравков, Елин Топузаков и Мариян Христов, а малко по-късно към нея се присъедини и Йовов. Той обаче не престоя много на стадиона и пръв си тръгна от сбирката.

Sporta.bgприпомня, че в последните 4-5 дни напрежението между Батков и Йовов ескалира. Още след загубата от Локомотив (София) миналия петък се появиха информации, че собственикът на „сините“ е решил да се раздели със спортния директор.

В понеделник пък изплува слух, че Батков, който бе в чужбина, се е отказал от намерението си. Самият Йовов обаче даде да се разбере, че не е доволен от факта, че няма пълната власт на „Герена“ и най-вероятно ще си тръгне.

Доказателство за това бе, че за шеф в школата на Левски бе назаначен Иван Колев, а изборът бе еднолично на Тодор Батков. Самият Йовов имаше желание ДЮШ на 26-кратните шампиони да оглави Асен Букарев.

Още в понеделник бившият капитан на Левски се сбогува с футболистите, а днес развръзката на ситуацията се разплете окончателно.

На тръгване Йовов не пожела да говори, но малко след него излезе Мариян Христов, който потвърди, че и той си тръгва от Левски.