Христо Янев заминава за Швейцария

снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА ще остави за кратко работата си на "Българска армия" и ще отиде в Швейцария. Христо Янев трябва да участва в специализация за лиценз "Про" в Нион между 2 и 5 май. Заедно с него ще има истинска плеяда звезди като Тодор Янчев, Елин Топузаков, Даниел Боримиров, Здравко Здравков, Радостин Кишишев, Росен Кирилов. В групата са и четвъртите в света Йордан Лечков и Емил Костадинов. Двете легенди са членове на изпълкома на БФС, но в момента карат и треньорска школа, въпреки че не са работили никога на този пост.

От действащите треньори в курса най-активно се развиват Янев и Янчев. Двамата приятели водят ЦСКА и "София 2010". Под ръководството на Янев "червените" не са загубили нито една точка в югозападната "В" група. От Нова година пък Янчев възроди последния през есента "София 2010" благодарение на бизнесмена Стойне Манолов. Вече се гордее с шест победи, напредна далеч от зоната на изпадащите - последният успех бе 3:1 над "Сливнишки герой". След като прекратиха кариерата си, звездите на ЦСКА от новия век се ориентираха смело към треньорския занаят.

В същото време "Берое" отговори подобаващо на "червените" преди втория полуфинал за Купата на България. ЦСКА пусна билети по едно левче за всички свои фенове в секторите "А", "В" и "Г". Клубът прави жест и към "Берое". Който дойде от Стара Загора на "Българска армия" и седне в сектор "Б", също ще плаща 1 лев. А пък "Берое" награди своите запалянковци с безплатна екскурзия до София. Еуфорията около двубоя е огромна, след като ЦСКА спечели с 2:0.

Билетите ще започнат да се продават в четвъртък - седмица преди мача. От "Армията" бяха готови да ги пуснат и по-рано, но заради домакинския мач срещу "Вихрен" в сряда предпочетоха да няма обърквания. Вероятно Янев ще даде почивка на още титуляри, които натрупаха повече мачове, но трябва да са свежи за "Берое".

"Труд"