Хондурас търси агенти "под прикритие" преди баража с Австралия

снимка: twitter.com/Mirror Football

Треньорският щаб на Хондурас има сериозни опасения, че репортери от централноамериканската страна издават детайли от тактиката на отбора на Австралия. Треньорите се опасяват също, че австралийците шпионират сесиите на Хондурас на стадиона в Сидни.

От футболната федерация на страната публикуваха снимка с дрон, който лети над съоръжението по време на тренировка на Хондурас. Тимът на Луис Пинто гостува в сряда на Олимпийския стадион в мач реванш от междуконтиненталните баражи за класиране на световното първенство в Русия. Първата среща между Хондурас и Австралия приключи при резултат 0:0.

"Нямаме нищо общо с това", категоричен е представител на футболната федерация на Австралия във връзка с дрона, който уж записва сесиите на противника. 

Селекционерът на Хондурас Луис Пинто пък нагнети ситуацията още повече, като опита да изгони репортери, опитващи се да снимат тренировката на тима. Тя е свободна за медии в първите 15 минути, но Пинто не зачете това право и реши да се заяде с журналистите, които според него издават ценна информация на противниковия лагер.