Ходжсън сравни Рууни с Ал Пачино

снимка: Guliver/Getty Images

Селекционерът на английския национален отбор Рой Ходжсън направи любопитно изявление по адрес на голямата звезда на "трите лъва" Уейн Рууни, оприличавайки нападателя на Манчестър Юнайтед на холивудските знаменитости Ал Пачино и Джак Никълсън.

Именно към Рууни са насочени големите надежди на всички англичани, че албионците най-сетне могат да запишат запомнящо се участие на Световни финали.

Уейн Рууни все още няма отбелязан гол в осем изиграни мача на Световно първенство, като в Бразилия голмайсторът ще опита да предложи съвсем различна продукция от досегашните.

"Не мисля, че на този турнир ще имаме повод за притеснения относно каквото и да е, свързано с Уейн - неговата отдаденост, физическо състояние или желание за игра", заяви с оптимизъм Ходжсън.

"Той знае какви са очакванията към него. Сигурен съм, че Уейн ще предложи най-доброто по силите си в Бразилия. Сигурен съм, че същото е и за холивудските звезди. Когато се казваш Ал Пачино или Джак Никълсън, то всеки очаква от теб филмите ти винаги да са добри", каза още мениджърът.