Хищникът Григор схруска Гофен за 1 час, закичи му и геврек

Великолепен и изключително свиреп Григор Димитров накара цяла България да е горда. Нашето момче съсипа Давид Гофен с 2:0 сета (6:0 и 6:2) за малко над 1 час игра във втория си мач от груповата фаза на финалния ATP Мастърс в Лондон. На корта в мегаполиса имаше само 1 тенисист и това бе Гришо, който постигна наистина впечатляващ успех над намиращия се в чудесна форма белгиец. Това означава, че българинът печели своя поток наречен "Пийт Сампрас" и вече е полуфиналист в престижното състезание. Той ще чака класиралия се на второ място в другата група.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ СРЕЩАТА НА ЖИВО - ВИЖТЕ ТУК ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО!

Хасковлията влезе на шеста скорост в мача и демонстрира супер класна и разнообразна игра. Той сипеше блестящи уинъри от форхенд и бедхенд, а когато излизаше на мрежата бе безапелационен. Същински хищник, в чиито очи се четеше спортна злоба. 

Освен че печелеше безметежно своите сервис-геймове, Григор бе много убедителен и при посрещането. В първия сет се стигна до унизителното за Гофен 6:0 гейма за нашата ракета №1. Иначе казано - Гришо закичи "геврек" на своя опонент и си заслужи тлъстите пачки, полагащи се за прогресиращите в турнира.

Григор започна силно и още във втория гейм поведе 40-0 от посрещане, а на втория брейкбол завърши атака на мрежата с прецизно воле – 2-0. Григор сервираше за затвърждаване, поведе 40-15 и с ново успешно излизане на мрежата покачи на 3-0.

grigor2

Защитата на Гофен не представляваше никаква трудност за първата ни ракета, а белгиецът все по-трудно покриваше корта. Световният №8 през повечето време бе в по-пасивната позиция и проблемите не закъсняха. В четвъртия гейм Димитров докара точките до дюс, а после стигна и до брейкбол, но го пропусна с форхенд в аут. С ретур в аут Григор изпусна нов шанс за двоен брейк, а после не реализира и трети брейкбол – дюс. Накрая обаче заслужи четвърта възможност и я материализира – 4-0. В петата част българинът поведе 40-0 и след ретур в мрежата авансът му вече стана 5-0. Григор не се спря и в шестия гейм стигна до сетбол от посрещане при 30-40, като успя да го реализира – 6-0. Димитров откри сметката си във втория сет, а във втория гейм поведе 40-15 от посрещане, като на първия брейкбол Гофен направи двойна грешка – 2-0. Световният №6 срещна първо по-сериознo предизвикателство на свой сервис гейм в следващата част, но отрази топка за рибрейк и затвърди за 3-0.

Виждайки накъде отиват нещата, Гофен стана малко по-агресивен и откри сметката си за 1-3, а после даде максимума, но стигна само до дюс – 1-4. Григор продължи да играе на изключително високо ниво, а осмия гейм заслужи мачбол от посрещане, но белгиецът отрази с форхенд уинър – дюс. Димитров стигна до втора възможност, но изкара ретур в аут. Накрая обаче от трети опит бе безгрешен – 6-2.