Хей ще отмъщава на Белю на 10 декември в Лондон

снимка: twitter.com/David Haye

Мегасблъсъкът в тежка категория между Дейвид Хей и Тони Белю ще се проведе на 10 декември в зала "О2" в Лондон, съобщиха английските медии. Двамата британци ще се изправят за втори път в годината един срещу друг, след като през март Хей претърпя поражение и сега ще търси сладко отмъщение. 

Бившият световен шампион получи схващане в ахилеса в 6-ия рунд, но успя да продължи геройски мача. 34-годишният Тони Белю обаче спечели с нокаут в 11-ия рунд. Въпреки загубата 36-годишният Хей прибра повече пари - 4,2 милиона паунда, докато роденият в Ливърпул боксьор заработи 2,8 милиона. 

И двамата слушаха оферти за различни мачове, но в крайна сметка най-изгодна се оказва сделката за реванш, който и феновете мечтаят да видят. 

"Не сме се срещали от последната битка и не знам дали ще се срещнем", каза Белю, цитиран от "Сън". "Той каза доста отвратителни неща. Дейвид не е моят тип личност. Уважавам го като атлет, но не мисля, че трябва да го харесвам като човек. Страхотен боец е, но се самозабравя като личност", тръгна в словесна атака британецът.