Херо постави България и Мъри на кантар при прогнозата си

снимка: lap.bg

Бившият национален селекционер и настоящ наставник на Лудогорец Димитър Димитров даде интервю за казахстанското издание sports.kz, в което даде прогнозата си за предстоящата контрола между България и Казахстан. Херо бе потърсен от местната медия, тъй като допреди година водеше отбора на Иртиш (Павлодар).

Българският специалист даде уклончив отговор за това коя страна подкрепя. Той заяви, че иска България да победи заради факта, че това е нашият национален отбор, но не скри и приятелските си отношения със Станимир Стоилов, който направи дебюта си за селекцията на Казахстан. 

"Не гледах мача между Казахстан и Унгария, знам само резултата. Трудно ми е да дам прогноза за мача между Казахстан и България. Аз самият съм от България – подкрепям моя национален отбор и го обичам. Но Станимир Стоилов ми е близък приятел. Нека в този мач победи този, който има ден и покаже по-добра игра", заяви Херо.

България игра доста добре в петък срещу Босна и Херцеговина. Нашите футболисти имаха своите моменти, но не успяха да отбележат. Трудно ми е да дам прогноза за Казахстан – България. Вероятно нашият национален отбор има предимство, защото индивидуално нашите играчи са по-силни. Но Казахстан след пристигането на Станимир Стоилов, доколкото ми е известно, показва добър колективен, отборен футбол. Това може да балансира шансовете на двата отбора", сподели българският специалист.