Херо: Лъжа и измислица е, че бях поканен в Левски, мога да се върна някога

снимка: lap.bg
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров е едно от късо следените имена в родния футбол, след като стана шампион с Лудогорец. Херо донесе 7-а поредна титла във витрината на разградския клуб и го изведе на едно ново ниво. Той коментира представянето на тима през кампанията и в шампионата, и в Лига Европа, както и настроенията за следващия сезон. 

"Нашият отбор заслужено спечели шампионската титла. В България има специалисти-дивани, колкото искате. Уважавам мнението на всеки един човек. Всеки има право да коментира и говори, каквото си иска. Другите отбори се клатушкат в мачовете с напрежение, при нас това нещо го няма. В Лига Европа отстранихме Истанбул Башакшехир и Хофенхайм, а това са отбори със 150 милиона и 120 милиона евро бюджет. Знаем нивото на шампионатите в Турция и Германия", сподели Херо в интервю за "Канал 3". 

"Чувствам се щастлив в Лудогорец, след като сме си свършили добре работата. Засега няма футболисти от основния състав, с които ще се разделим. Основната ни цел ще е да се борим за влизане в Шампионската лига, въпреки че тази година форматът за влизане е доста по-труден. Направиха го така, за да угодят на богатите клубове, а не на тези от Източна Европа. Приемах с насмешка всички атаки по адрес на Лудогорец през сезона. 

Категорично Лудогорец не беше толериран от съдиите през сезона, в никакъв случай! В Лудогорец се работи по-спокойно спрямо Левски и ЦСКА по отношение на медийния натиск и по отношение на натиска от страна на феновете. По-специфична е работата относно чужденците - бразилците са по-различни по манталитет и възпитание, но аз не съм имал никакви проблеми и дрязги в съблекалнята. Нито е имало скандали, нито нищо.  
Смятам, че имам още неща да свърша в Лудогорец. Имам предвид играта ни в защита, която смятам, че има много резерви. Трябва много да се работи в това отношение", сподели родният специалист.
Херо разкри, че никой от Левски не го е търсил и не му е предлагал да застане начело на "сините", преди да премине в Разград. Той води Левски през 2000 година и на няколко пъти се разминаваше с отбора от "Герена". Все пак, Димитров пази топли чувства към 26-кратните шампиони и не изключи възможността някой ден да се завърне. 

Мит е, че съм бил поканен в Левски и съм отказал. Абсолютна лъжа и измислица, но не е толкова важно. Не им прави чест на хората, които го измислиха това нещо. По-назад в годините бях решил да бъда в Левски, но знаете защо не се получи - заради селекцията, беше бламирана селекцията. Това обаче беше преди да замина за Казахстан, ако си спомняте за отношенията с Георги Иванов и т.н. Приключил съм всичко. Всичко е история, минало, приключил съм го в добрия смисъл на думата. 

Дали имам амбиции един ден да се върна на стадион "Георги Аспарухов"? Във футбола всичко е възможно, разбира се. Никога не отричам, много се спекулира с моите симпатии към Левски. Винаги срещу Левски съм играл сериозно и отговорно, но тръпката и любовта ми към този клуб винаги ще остане. Мога никога да не работя в Левски, няма значение. Въпрос на време е Левски да развие потенциала, който има. Радвам се, че успяха да спечелят срещу ЦСКА и им желая от сърце успех и срещу Славия. 

Търпение като това, което се прояви спрямо Делио Роси, нямаше да има към българските треньори. В това съм 100% сигурен. Пожелавам го на всеки един български треньор. Трябва собствениците да бъдат малко по-търпеливи. Такова доверие ако имаше, можеше Николай Митов да развие отбора на Левски, Илиан Илиев - също, да не изреждам още треньори, които са били в Левски в последните години", заяви Димитър Димитров.