Херо: Лудогорец е в лесна група в ЛЕ, а в България ще е шампион

Бившият треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо коментира жребият за Лига Европа, който отреди на "орлите" група с Байер (Леверкузен), Цюрих и АЕК Ларнака. Специалистът заяви, че тя е доста по-лесна от тази, която са имали преди година - Брага, Хофенхайм и Истанбул Б.

"Не само съм уверен, че могат да излязат от тази група, но мисля, че могат и на първо място да завършат. Групата е много по-лесна, отколкото беше миналата година. Тогава беше много по-тежка. Четвъртият отбор в нея беше Истанбул Б, който до последно се бореше за шампионската титла в Турция".

"Хофенхайм, който беше трети отбор в потока, завърши на трето място в Бундеслигата, а водач беше Брага. Може ли да се сравняват Цюрих и АЕК Ларнака с Хофенхайм и Истанбул Б? Няма как да стане това нещо".

"Нека да минат още малко кръгове. Левски все още не е играл с някакви сериозни конкуренти. За Лудогорец е важно, че победиха ЦСКА. Смятам, че ако успеят да запазят някаква дистанция, да няма голяма разлика от Левски и ЦСКА, когато свършат мачовете в Европа, ще им бъде много по-лесно. Както беше миналата година".

"Тогава успяхме да запазим една точка разлика и вече през пролетта, когато не играехме мачове в Лига Европа, защото е доста тежко в такъв цикъл - четвъртък, неделя, четвъртък, срещу такива сериозни тимове, ни беше много по-лесно.
Това си е тяхно решение. Не мога да се меся в клубната политика. Определено Мисиджан е много силен футболист", коментира Херо.

През лятото наставникът се завърна в Иртиш, но отборът е на дъното в Казахстан.

"Ясно е, че нещата са тежки и трудни, на последно място сме. Ако беше хубаво, нямаше да съм там. Ще се опитаме да спасим отбора. Има и други фактори, които пречат", завърши Димитров пред "Тема спорт".