Херо: Левски има много проблеми, трябва да подкрепим Гонзо

снимка: Булфото

Димитър Димитров – Херо потвърди, че след Нова година започва работа в Левски.

В интервю за „Дарик радио“ специалистът призна, че не е доволен от състоянието, в което се намира Левски, но не пожела да дава подробности.

Херо бе категоричен, че до януари месец няма да се бърка в работата на Гонзо, но неговият помощник Павел Колев ще започне работа при „сините“ още сега.

Потвърждавам, че ще водя Левски след Нова година“, започна Димитров.

Първо трябва да огледам селекцията, най-вече чужденците. Не искам да бързам и само от един или два мача да си създавам впечатления. Имам идеи какви играчи са нужни и къде има дисбаланс в състава, но това са детайли, които ще се уточняват във времето.

Левски не е в добро състояние, но проблемите са от доста време и са вследствие на много неща. Но хората, които работим в клуба трябва да опитаме да го изведем от това състояние“, каза още Херо.

„Сметнахме, че след като Гонзо е участвал в селекцията и подготовката, той трябва да продължи да води тима, а аз да огледам варианти, които да подсилят тима. Гонзо е добре запознат със състоянието на тима, а сега трудно могат да се направят промени.

Няма да се меся на Гонзо, ако исках да го правя, щях още сега да стана треньор. Ако се допита ще му кажа мнението си, но когато застана на мостика, тогава аз ще взимам решенията. Петър Колев още утре ще бъде в София. Вярвам в качествата му. Той е един от хората, които има сериозен потенциал“, заяви Херо.

„Няма да говоря къде играта на Левски куца. Тима има нужда от попълнения в почти всички линий. На определени постове има абсолютен дисбаланс и сериозни проблеми в селекцията.“

Димитров каза, че не се притеснява от липсата на средства в Левски, защото е свкинал да работи в такива ситуации и призова за подкрепа към Георги Иванов.

„Безпаричието не ме притеснява. В такива ситуации съм работил в последните години. По-добрият варнат е да имаш финансови възможности, но след като няма, трябва да се опиташ да намериш максикално добрите решения в тази ситуация.“

„Разбирам Гонзо и му съчувствам. Тежко му е и трудно, под натиск се увеличава напрежението и се допускат грешки, но в този момент хората, които го уважаваме, трябва да го подкрепим“, заяви бившият национален селекционер.

„Много се спекулира по темата за моето завръщане в Левски, но винаги когато са ме канили съм бил ангажиран, а имах и лични причини. Сега ситуацията е коренно различна. На Ботев бях обещал месец и половина преди да ме потърсят от Левски и си удържах на думата“, категоричен бе Херо.

„Не мога да кажа, че с магическа пръчка ще се решат нещата, но аз съм оптимист. В момента сатуквото е такова, че Лудогорец превъзхожда останалите отбори по ред причини и ако това се запази не знам кой може да им е конкурент, поне тази година“, заключи Димитър Димитров.