Херо фаворит №1 за треньор на Левски

снимка: Булфото

Димитър Димитров-Херо, е фаворит №1 към днешна дата за старши треньор на Левски. Специалистът в момента води казахстанския Иртиш (Павлодар), който успя да класира в евротурнирите, след като изведе отбора до 3-о място, въпреки финансовите сътресения и перманентните проблеми, които съпътстваха тима през сезона.

Договорът на Херо изтича преди края на календарната 2016 година, а самият той наскоро загатна, че никога не е затварял вратите си към Левски.

Неуредиците в настоящия му клуб пък със сигурност карат специалиста да се замисли дали да не погледне към "Герена", в момент, когато на отбора му е нужно доказано име.

Станимир Стоилов няма шанс да се върне на "Герена" на този етап. Специалистът е силно желан от новия собственик Спас Русев, който директно обяви, че за "Мъри вратите са широко отворени".

Точно към Стоилов бяха насочени думите на Русев, заявил, че търси човек от типа Алекс Фъргюсън, който да разполага с цялата спортно-техническа власт и да управлява процесите в клуба.

Най-успешният треньор на Левски в съвременната история обаче няма как да се озове в Левски поне до края на следващата година, тъй като настоящите му работодатели от Астана не искат да се разделят с него. Този факт не е изненада, предвид резултатите, които постигнаха столичани под ръководството на Стоилов - три поредни шампионски титли, Суперкупа на страната, групи на Шампионска лига, групи на Лига Европа, и съответно милиони в клубната каса.