Хари Реднап вече не е треньор на КПР

снимка: БТА/AP

Хари Реднап официално вече не е мениджър на английския Куинс Парк Рейндърс. Това стана ясно днес, след като от клуба оповестиха информацията.

Реднап се присъедини към отбора през ноември 2012 година и днес е съобщил на президента Тони Фернандес, че напуска.

В момента Рейнджърс води борба за оцеляване, като отбора се намира на 19-тата позиция, но е само на две точки от зоната за спасение.

Самият Реднап твърди, че е напуснал заради предстояща операция в коляното, която ще го обездвижи за дълъг период от време. Това едва ли е причината за напускането, тъй като статистика направена от пристигането му до последния му мач като мениджър показва, че той е спечелил едва 18.8% от изиграните мачове – антирекорд за клуба.

„Имах чудесни мигове в КПР. Искам да благодаря на ръководството, играчите и целия треньорски щаб и най-вече на феновете ни, които ме подкрепяха безрезервно от пристигането ми.

За жалост ми предстои операция на коляното, която ще ме ме обездвижи за доста дълго време и няма да мога да си върша работата. И ако не мога да дам 100% от себе си на клуба, тогава аз само ще преча в по-нататъчното му развитие и за това реших да напусна.

С Тони Фернандес оставаме в добри отношения и желая на него и на клуба само успехи. Вярвам, че КПР ще успее да спаси мястото си в елита на Англия“, заяви Реднап.

На Острова веднага започнаха предположения за нов мениджър, като най-подходящ изглежда Тим Шърууд.