Хари Кейн ще бъде резерва срещу Литва

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Англия Рой Ходжсън обеща, че ще даде шанс за изява, в мачовете срещи Литва и Италия, на своята нова звезда Хари Кейн, но той няма да започне титуляр в първия мач срещу Литва.

Наставникът на "трите лъва" е избрал да започне в атака с Уейн Рууни (на върха), и Даниел Уелбек и Рахим Стърлинг (по крилата).

През този сезон Хари Кейн е отбелязал 29 гола, а всички привърженици на националния отбор на Англия очакваха с нетърпение той да започне на върха на атаката в Евро квалификацията с Литва.

"Много сме доволни от Хари Кейн през тази седмица. Представи се много добре и във Висшата лига представянето му е страхотно", започна Ходжсън.

"Гарантирам ви, че по време на някой от предстоящите ни два мача ще го използвам, но той все още не е готов да бъде титулярен нападател на Англия.

Ако го пусна веднага в игра, той може да няма ден и това да му повлияе много негативно, затова ще проявя нужното търпение и ще изчакам най-подходящия момент за включването му в игра.

Това е моето решение. Някои хора може и да не са съгласни, но всеки си има своя собствена гледна точка, а в случая аз изразих моята много ясно", завърши Рой Ходжсън.

Очаква се той да започне със следните 11 срещу Литва: Харт, Клайн, Кейхил, Джоунс, Бейнс, Карик, Хендерсън, Делф, Стърлинг, Уелбек, Рууни.