Халкбанк продължава да мачка в турското първенство

Волейболният отбор на Халкбанк (Анкара), където играе и българския национал Цветан Соколов победиха Аркас (Измир) с 3:0 (25:16, 25:16, 25:23) в мач от 17-я кръг на турската Лига 1.

Мачът бе определен за дербито на кръга, но резултатът показа, че класата на Халкбанк е много по-висока от тази на Аркас.  Първите две части се развиха по идентичен начин, шампионите тръгваха силно в началото и повеждаха рано в резултата и поддържаха водачеството до края. В третия гейм отборът от Измир бе най-близко до спечелването поне на една от частите в мача, но стабилна игра на Цецо Соколов и Османи Хуанторена (Куб) доведоха до чиста победа с 3:0.

Българският диагонал реализира 10 точки за победата (5 блока, 42% ефективност в атака), а именно Хуанторена бе над всички със своите 14 точки (2 аса, 55% ефективност в атака).

След 17-тата си победа от 17 мача Халкбанк вече има актив от 50 точки и е с шест пред втория Аркас. В слеващия кръг шампионите ще гостуват на Бешикташ, като срещата е на 21 февруари от 14:00 часа.