Халеп пропусна мачбол, Кики Бертенс триумфира в Синсинати

Симона Халеп имаше мачбол за спечелването на втори пореден Premier 5 турнир в навечерието на US Open, но допусна обрат от Кики Бертенс, която е новата шампионка в Синсинати. Холандката постигна успех с 2-6 7-6(6) 6-2 след малко повече от два часа битка.

В началото на срещата румънката играеше уверено от дъното на корта и още в първия гейм стигна до пробив. При 4-2 и 30-30 за пореден път бе агресивна от ретур, което ѝ издейства нов брейкбол. Отново бе по-стабилна в последвалото разиграване и си осигури правото да затвори сета на свой начален удар. Трябваше да спасява точка за рибрейк, но се справи успешно, за да се приближи на сет от титлата – 6-2.

През втората част обаче Бертенс вдигна своето ниво. В първото си подаване Халеп се измъкна от 0-40, но при брейкбола при 1-2 изпрати топката в мрежата и изостана в резултата. При 4-2 грешките се завърнаха в играта на Бертенс, което помогна на Симона да стигне до два шанса за завръщане в сета. Реализира още първия, а по-късно изравни за 4-4 с гейм на 0.

Следващите минути бяха вълнуващи, като и двете трябваше да спасяват точки за пробив, за да се доберат до тайбрек, а при холандката това означаваше и пропуснат шанс за спечелване на сета при 5-4.

В решаващия гейм станахме свидетели на няколко обрата. Първо се пречупи Бертенс, но моментално върна минипробива и дори поведе с 4-2, печелейки още една точка от посрещане. При 3-5 обаче Халеп запази шансовете си, след като парира добре излизането на мрежата на опонентката ѝ. Получи мачбол при 6-5, но солиден сервис остави Бертенс в двубоя.

Водачката в ранглистата изпусна нервите си и на два пъти прати топката в мрежата, вкарвайки срещата в трети сет – 7-6(6).

В началото на третия сет след девет поредни победи най-после започна да се усеща умора в играта на Халеп. Още в първия гейм тя допусна няколко грешки изостана с 15-40, но се измъкна до дюс. При третия си шанс обаче Бертенс поведе след форхенд уинър – 1-0.

Румънката изравни с брейк на 30, но вече трудно издържаше на темпото на съперничката си и изостана с 1-4, губейко подаването си при 1-3 на 0. Първата в света имаше два шанса да намали пасива си, но не съумя да го стори и двубоят приключи при 2-6 7-6(6) 6-2.