Халеп и Возняцки с победи на Уимбълдън

снимка: БТА/AP

Финалистката от Ролан Гарос Симона Халеп (Румъния) и бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) са първите победителки от днешната програма на турнира Уимбълдън при жените.

Денят започна с ранен дъжд, но за радост на зрители и състезателни, мачовете се забавиха с не повече от 30 минути заради слънчевия след обяд.

Халеп, която отстъпи на финала в Париж на Мария Шарапова, се класира за третия кръг след победа с 6:3, 4:6, 6:4 над Леся Цуренко (Украйна).

Возняцки пък отива в 4-ия с успеха си 6:3, 6:0 над неизвестната Ана Конжух от Хърватия. За Халеп, която се намира в чудесна форма, това е първо преминаване в третия кръг на Уимбълдън при четвъртото й участие.

Преди нея напред се класира 22-ата в схемата Екатерина Макарова (Русия) с успех над Каролин Гарсия (Франция) с 7:5, 6:3. Конжух е на 189-о място в световната ранглиста и е дебютантка на Уимбълдън.

На своите 17 години тя стана най-младата участничка във втория кръг на турнира от 2005-а година насам. Тя успя да окаже съпротива само в първия сет, след като няколко пъти изпоти сериозно опитната си противничка с топки до мрежата. Тя се държеше до 3:3 в първия сет, след което Возняцки взе 9 поредни гейма.