Хаджисотиров определи състава на юношеския национален тим

Старши треньорът Людмил Хаджисотиров повика 16 баскетболисти в разширения състав на националния отбор за юноши до 18 години за началото на подготовката, която стартира на 13-и юни в Самоков.

От 25-и до 28 юни националите ще бъдат в Гърция, където ще изиграят две контроли с връстниците си от южната ни съседка. След това отборът ще се завърне в Самоков, където ще продължи подготовката си.

Има възможност за контроли с националния отбор на Кипър до 20 години и с българския тим в тази възраст, уточнява БТА.

Подготовката на тима ще бъде в Самоков до 13-и юли, след което ще продължи в София. Там тимът ни ще срещне отбора на Гърция до 17 години в два мача - на 17-18 юли, а на 21-ви ще играе с връстниците си от Грузия.

Треньорът Людмил Хаджисотиров иска отборът му да изиграе поне 8 контроли, за да може състезателите да се сработят, като в момента се търсят съперници за мачове около 10 юли.

Състав на тима:

Денис Петков (Балкан), Александър Илиев (Чардафон Орловец), Адриян Секулов (Рилски спортист), Юлиян Владимиров (Левски), Алекс Уандие (Академик София), Росен Иванов (Ямбол), Паулин Жардим (Хебър), Максим Алексиев (Чардафон Орловец), Николай Николов (Академик София), Румен Василев (Академик София), Андрей Иванов (Ямбол), Емре Курт (Дарушафака). Спас Николов (Левски), Николай Вангелов (Баскет Норд Барезе), Асен Попов (Асицеко Касалпустерленго и Мартин Горунов (Левски).