Грозни сцени в Битката за Тракия! Махленски Берое се би сам в Коматево

снимка: БГНЕС

Ботев надви само с 2:0 Берое в Битката за Тракия в закриващия мач от 23-ия кръг на Първа лига. Старозагорчани сториха поредица от глупости и съвсем спокойно може да се каже, че се биха сами в Коматево.

Първо в седемнадесетата минута Асен Георгиев по уникален начин подари топката на Фернандо Виана, който излезе сам срещу вратаря Перниш и откри. После гостите направиха няколко непростими пропуска. 

Вместо да изравнят - през второто полувреме беройци заредиха нови щуротии, които прилягат на махленски тим, но не и на профи такъв. Първо в началото на полувремето Веселин Пенев спря откъсващия се Неделев и справедливо видя втори жълт и респективно - червен картон. После невиждана скоро по нашите терени проявя имаше и Охене от заралии. Той получи червен картон за нарушение, а после си позволи да бръкне в окото на рефера Ивайло Стоянов. Сватбата реагира спокойно, но със сигурност ще опише постъпката на играча в доклада си след срещата.

Бултрасите очакваха срещу 9 беройци Ботев да разгроми противника си. Това обаче не се случи и видяха само още един гол във вратата на опонента. Домакините наистина натикаха гостите в тяхното поле, но ново поапдение падна чак в продълженията, когато пак Виана вкара отблизо на парзна врата. Така Ботев се поздрави с победа, която е изключително важна в борбата за Топ 6.

След успеха в Битката за Тракия Ботев събра 31 точки - на 4 от шестия Дунав, на 5 от Черно море и на 6 от Локо (Пд). Още в следващия кръг "канарчетата" гостуват на Морето и могат да скъсят дистанцията.

Берое пък се сбогува с мечтите си за Топ 6 и остана с 26 точки на 10-о място в Първа лига.