Грънчов избесня и запрати храчки към ЦСКА на Гриша Ганчев, където се оказа ненужен

снимка: Булфото

Ангел Грънчов отвори уста и почна да храчи по клуба, в който яде бял хляб. Днес стана ясно, че защитникът е аут от ЦСКА и не замина на лагера в Австрия. Според неговата теза - той сам е решил да си бие камшика от "армейците". Грънчов обяви защо се е стигнало до това негово решение и от какво е продиктувана раздялата с родния му клуб.

"Това е лично мое решение да напусна. Проведох разговори с треньора и с шефовете и просто имам принципи, чувства и стигнах сам до извода, че трябва да си тръгна", сподели Грънчов пред "Дарик радио".

"Конкуренцията е нещо хубаво в един отбор, тя не ме притеснява по никакъв начин. Отношението към мен не е било по-различно от това към всички останали. Просто стеклите се обстоятелства в отбора, в клуба и всичко взето накуп, както и след някои треньорски решения, просто реших, че не трябва да съм част от този клуб. Нещата са комплексни, сливането на двата отбора, всички тези събития и общо взето нещата са много и повечето от тях ще си ги спестя за себе си", добави централният защитник.

"Реално в момента има един ЦСКА и той е в несъстоятелност. Ако мога да дам такъв пример: аз съм от Елин Пелин и отборът там се казва Левски. Все едно Левски (Елин Пелин) да сложи екипите на клуба от столицата и да претендира, че е Левски. Всеки има различно разбиране, но за мен не е правилно", сподели още Грънчов.

"Да, ако бъдат изкупени всички активи и пасиви и т.н. и се слеят двете дружества, това е ЦСКА. Защото сме били свидетели на много сливания през годините. В крайна сметка не е най-важното кое е дружеството и т.н., важното е кой е отборът с червени екипи и играе на "Армията" - това всъщност е ЦСКА. Получи се едно разделение сред феновете и сред обществеността, за мен това нещо е неправилно", продължи бранителят.

"За мен има един-единствен ЦСКА. Няма досегашен, стар и нов ЦСКА. Аз винаги бих играл за този отбор и навсякъде, и мисля, че миналата година се доказа това. Нека видим как ще се развият нещата и какво ще се случи", завърши Грънчов.