Гризман бе избран за MVP, капитанът го моли да остане

снимка: twitter.com

Антоан Гризман бе избран за най-добър играч на финала на Лига Европа, в който неговият Атлетико (Мадрид) надви Олимпик (Марсилия) с 3:0 и вдигна трофея. Френският нападател вкара първите две попадения и собственоръчно донесе 3-и трофей от Лига Европа във витрината на "дюшекчиите". 

"Много съм щастлив. Работих за този момент в продължение на много години. Затова напуснах дома си още на 14 години", заяви френският национал.

"Сега е време да празнуваме. Семейството ми е тук. Свалям шапка на Марсилия, те са страхотен отбор", каза Гризман веднага след мача, отдавайки дължимото на съперника.

Капитанът Габи, който отбеляза третото попадение и уби интригата във финала, говори за бъдещето на Гризман. Той се надява трофеят да убеди французина да остане на "Уанда Метрополитано". Както знаете, нападателят е почти на 100% договорен за Барселона.

"Днес той показа, че дава най-доброто за Атлетико Мадрид и да се надяваме, че ще бъде тук и догодина. Разбира се, че тази победа може да го убеди да остане. За нас това бе много важен мач, защото показа, че можем да стигнем върха. Показа още, че можем да страдаме, но също така знаем как да решим мача, когато дойде правилният момент. Днес Атлетико Мадрид доказа, че е сред най-добрите в Европа.

"Смятам, че за него това е много емоционален момент. Няма по-добър начин да се раздели с Атлетико, вдигайки този трофей. Той го заслужава повече от всеки друг", сподели Габи.